Publication:
Yeme İçme Sektöründe Faaliyet Gösteren Franchise Mutfaklarda Modüler Sistem Kullanımın Avantajları ve Üretim Teknikleri Özelinde İncelenmesi

Thumbnail Image

Organizational Units

Program

Date

Language

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Abstract

Bu çalışmada endüstriyel mutfak kapsamında nitelikli montaj personelleri üzerinden ilerleyen imalat anlayışı ve süreci; etkililik, verimlilik ve zaman yönetimi açısından incelenmiştir. Bu tespitler sonucu bu sürecin daha sorunsuz ve etkili bir biçimde ilerleyebilmesi için modüler sistem anlayışı benimsenerek bu kapsamda bir modül arşivi oluşturmuştur. Arşiv oluşturduktan sonra bu modüllerin imalat teknikleri ve süreçleri incelenmiştir. İmalat sürecinde görev yapan nitelikli montaj personelleri ile bu konuda görüşmeler yapılmıştır. Bu görüşmelerin nitel analizi sonucunda modüler sistem yaklaşımının endüstriyel mutfak örneğinde verimli ve etkili sonuçlar verdiği doğrulanmıştır. Çalışmanın sonunda ayrıca modüler sistemlerin franchise işletmelerde kullanımı ile ilgili bir sonraki çalışmalara katkı sağlayacak öneriler de sunulmuştur.

Description

Yüksek lisans tezi.

Source:

Keywords:

Citation

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By

3

Views

4

Downloads