Yunus Emre Dîvânı’nın Yeni Bulunduğu İddia Edilen Nüshası Üzerine

No Thumbnail Available

Dergah Yayınları A.Ş.

Benim de bir bildiri ile katıldığım, Eskişehir Valiliği, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Eskişehir Teknik Üniversitesi, Mihalıççık Kaymakamlığı, Mihalıççık Belediyesi, Türk Dünyası Vakfı, Türk Ocakları Eskişehir Şubesi ve Osmangazi Üniversitesi Yunus Emre Araştırma Merkezi tarafından ortaklaşa düzenlenen “Yunus Emre ve Dünya Dili Türkçe Bilgi Şöleni” 7-9 Mayıs 2021 tarihlerinde çevirimiçi olarak düzenlendi. Bu etkinlikte Doç. Dr. Himmet Büke’nin sunduğu bildiri Anadolu Ajansı ve TRT’de haber yapıldıktan sonra basın-yayın organlarında yayıldı. Kendi söylemesine göre Büke, Vatikan arşivlerinde yıllardır saklı duran Yunus Emre Divanı’nı bulup gün yüzüne çıkarmıştır...

Yunus Emre

KÖKSAL M (2021). Yunus Emre Dîvânı’nın Yeni Bulunduğu İddia Edilen Nüshası Üzerine. Zemin: Edebiyat dil ve kültür araştırmaları, 0(1), 198 - 209.