Person:
CANGÜLOĞLU, YASEMİN

Loading...
Profile Picture

Email Address

Birth Date

Research Projects

Organizational Units

Job Title

Dr. Öğr. Üyesi

Last Name

CANGÜLOĞLU

First Name

YASEMİN

Name

Search Results

Now showing 1 - 2 of 2
  • Publication
    Yurt Dışında Vergi İncelemesi - Türkiye’nin Yapmış Olduğu Vergi Konularında Bilgi Değişimi Anlaşmaları ile OECD Modeli’nin Karşılaştırılması
    (Seçkin Yayıncılık, 2016) CANGÜLOĞLU, YASEMİN
    Uluslararası ticaretin yaygınlaşması ile beraber, hem zararlı vergi rekabe- tini önlemek hem de mükellefleri takip edebilmek oldukça güçleşmiştir. Bu durum ise vergi idarelerini, uluslararası anlamda işbirliği yapmaya itmiştir. Bu bağlamda devletler ikili anlaşmalar ile çifte vergilendirmeyi önleme anlaşmaları ve vergi konularında bilgi değişimi anlaşmalarının yanı sıra, bir devletin egemenlik sahası içerine girerek vergi incelemesine katılma imkânına da kavuşmuşlardır. Türkiye, Bermuda ve Jersey ile imzalamış olduğu Vergi Konularında Bilgi Değişimi Anlaşmaları çerçevesinde, yabancı bir vergi idaresi yetkilisinin kendi ülkesinde vergi incelemesine katılacağını kabul etmiş ve böylece, uluslararası anlamda işbirliğine imza atmıştır. Tüm bu uluslararası gelişme- ler çerçevesinde OECD’de Vergi Konularında Bilgi Değişimi Hükümlerinin Uygulan- ması Hakkında Kitapçık hazırlamış ve kitapçığın altıncı bölümünde yurt dışı vergi ince- lemesi çalışmasına yer vermiştir. Bu çalışmamızda, Türkiye’nin imzalamış olduğu Vergi Konularında Bilgi Değişi- mi Anlaşmalarına göre yurt dışında vergi incelemesinin, OECD tarafından hazırlanan kitapçığın, yurt dışında vergi incelemesi adlı çalışmasına uygun olup olmadığı saptan- maya çalışılacaktır.
  • Publication
    Hukuki Boyutuyla Vergi Usul Hukukunda Elektronik Ortamda Tebliğ
    (Seçkin Yayıncılık, 2018) CANGÜLOĞLU, YASEMİN
    Hukukun birçok dalıyla yakından ilgili olan tebligat müessesesi, temel hak veözgürlüklere müdahale niteliği taşıyan vergi hukuku bakımından da büyük önem arz etmektedir.Zira mükellefler haklarını, kendileri ile ilgili vergilendirme işlemlerden haberdar olmalarıhalinde kullanabileceklerdir. Mükelleflere, haklarında tesis edilen idari işlemler VergiUsul Kanun’unda düzenlenen tebliğ yöntemleriyle bildirilmektedir. Bu yöntemlerden biriolan ve Kanun’un 107/A maddesiyle düzenlenen elektronik ortamda tebliğe ilişkin usul veesasları belirleme yetkisi Maliye Bakanlığına verilmiş, Bakanlık da bu yetkisini 456 SeriNo.lu VUK Genel Tebliği ile kullanmıştır. Bu bağlamda çalışmamızın amacı söz konusuGenel Tebliğin Anayasa’da öngörülen bazı ilkeler bakımından irdelenmesidir.