Bankacılık ve Sigortacılık Önlisans Programı

Permanent URI for this collectionhttps://hdl.handle.net/11413/4924

Banking and Insurance Associate Program / Bankacılık ve Sigortacılık Önlisans Programına ait yayınları içerir

Browse

Recent Submissions

Now showing 1 - 2 of 2
  • Publication
    Aktif İstihdam Politikaları Kapsamında Uygulanan İş Gücü Yetiştirme Kursları ve İşkur'un Önemi
    (2013) Sevimli, Yeliz; Erdil Şahin, Begüm; 117625; 112240
    şsizlik, hem gelişmiş hem de gelişmekte olan ülkeler açısından en büyük sorunlardan biridir. İşsizlikle mücadelede uygulanan politikalar her ülkenin istihdam ve işgücü piyasasının özelliklerine göre değişmekle birlikte, genel olarak pasif ve aktif istihdam politikaları olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Türkiye’de uzun yıllar işsizlik sorunu ile mücadelede pasif istihdam politikaları uygulanmış ancak bu politikaların sorunu çözmede yeterli olmadığı görülmüştür. Bu çalışmada; işsizlik sorunu, işsizlikle mücadelede uygulanan aktif istihdam politikaları ve Türkiye İş Kurumu’nun (İŞKUR) işsizlik sorununun çözümündeki etkisi ele alınmaktadır. Aynı zamanda, aktif politikalar içinde yer alan işgücü yetiştirme programlarının, işsizlik sorununun çözümüne etkisi değerlendirilmektedir.
  • Publication
    Vocational Academic Choice And Students' Perceptions
    (Int Scientific Conference Sgem, 14, Kilment Ohridsky Blvd, Sofia, 1797, Bulgaria, 2010) Akın, Fahamet; Yıldırım, Osman
    As it is well-known, Holland's theory of vocational choice offers a dependable framework for students' college expectations and experiences. According to Holland's theory of vocational choice, students' personally types and the factors which come from students' environment are very important regarding of the effectiveness of academic programs. In other words, there should be a kind of person-environment fit. This research aims at clarifying the relation between students' personally types and their environments by using Holland's theory of vocational choice. The research has been conducted on 246 students attending at School of Vocational Studies. According to the research findings, there are strong relationships between students' personality types, college expectations and environmental conditions.