İklim Aktivistleri – “Son Jenerasyon”

Walker, Wolf-Dietrich

Türk-Alman Üniversitesi

Dünyanın her yerinde insanlar farklı sorunlarla mücadele ediyor. Örneğin, Türkiye’de bu sorun, birçok insanı öldüren ve ne- redeyse her yeri yerle bir eden şiddetli deprem olup tüm dünya da bundan etkileniyor. Ukrayna’da ise bu, Ukrayna halkı için bir fela- ket anlamına gelen savaştır. Bu savaş diğer birçok ülke için de bü- yük korkuları ve endişeleri beraberinde getirmektedir. Başka bir fe- laket olan koronavirüs ise dünya çapında birçok ölüme neden oldu ve insanların davranışlarını değiştirdi. Bunlar dışında, tüm gezege- nin geleceği için küresel öneme sahip bir konu var: İklimin korunması.

▪️ Söz konusu çalışma 16.03.2023 tarihinde yazar tarafından İstanbul Kültür Üniversitesi’nde tebliğ olarak sunulmuştur. Metnin orijinal başlığı “Klimaaktivisten – Die „Letzte Generation“” şeklindedir.

İklim Değişikliği, Çevre, Çevre Hukuku

WALKER W, Aykut G (2023). İklim Aktivistleri – “Son Jenerasyon”. Türk-Alman Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi, 5(1), 479 - 496.