Diplomatik İlişkileri Yürüten Devlet Görevlileri

Seçkin Yayıncılık

Devlet, organları vasıtasıyla hareket eden hukuk kişisidir. Bu or- ganlar geniş anlamda devlet işlevini yerine getiren gerçek kişiler, kişi gruplarıve kuruluşlardan oluşur. Devletin sorumluluğunu gerektiren bu temsil ilişkisidar anlamda devlet görevlileri ve devlet arasında gerçekleşmektedir. Diplomasialanında devleti temsil eden kişiler ise üç kategori altında değerlendirilebilir.Bunlar devlet yönetiminde yer alan görevliler (devlet başkanı, hükümet başkanı,dışişleri bakanı ve diğer hükümet üyeleri), devleti başka devlette veya uluslara- rası örgütte daimi olarak temsil eden görevliler (diplomatik temsilciler ve ulus- lararası örgüt temsilcileri) ve devletin belli konularda temsile yetkili görevlileri(devletin belli konularda temsile yetkili görevlileri (özel heyetler ve uluslararasıkonferanslardaki temsilciler). Çalışmamızda, bu görevlilerin görev ve yetkileriaçısından uluslararası hukuktaki statüleri incelenmiştir.

Devlet Görevlileri

ERSON ASAR B (2013). DİPLOMATİK İLİŞKİLERİ YÜRÜTEN DEVLET GÖREVLİLERİ. İstanbul Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi, 12(2), 63 - 89.