İşletmelerde kurumsal kaynak planlaması (ERP) uygulamalarına geçişin iş süreçleri üzerindeki etkisi: Türk İlaç ve Serum Sanayi A.Ş. örneği - Bozpınar, Bürge (İstanbul Kültür Üniversitesi / Lisansüstü Eğitim Enstitüsü / İşletme Anabilim Dalı, 2019)
Bu araştırmada, ileri bilgi teknolojileri içinde yer alan Kurumsal Kaynak Planlama (ERP) sisteminin iş süreçlerinde etkin olduğu yerler incelenmeye çalışılmıştır. Araştırma, ERP sisteminin genel özellikleri ve gelişimiyle sistem hakkında genel bilgilerin sunulması ile başlamaktadır ve iş süreçleri üzerindeki etkileri bölümler ve etki düzeylerinin araştırılmasıyla devam etmektedir. Günümüz ortamında küresel elemanlar olan hız, rekabet, yüksek kalite, yüksek hacimli üretimler, düşük maliyetler ve düşük stoklar gibi kriterlerin yerine getirilmesi için üretim yönetimi sistemlerinin tam, etkili ve entegre çalışması zorunluluk haline gelmiştir. Bu sistemler öncelikle üretim alanında kullanılmaya başlanılmış olup sonraları hem üretim hem de diğer alanları kapsar hale gelmiştir. Bu gelişim kendi içinde üretim faaliyetlerini etkileme düzeylerini de arttırmıştır. Bu sistemlerin merkezinde yer alan Kurumsal Kaynak Planlamasının iş süreçlerine etkisi örnek firma üzerinden araştırılmıştır.

In this research, Enterprise Resource Planning (ERP) which is existing in the advanced information technology is tried to examine. The research starts with the introduction of general information about the system with the general features and development of the ERP system and the effects on the business processes, and it continue with the study of the departments and their impact levels. In today's environment, global criterias such as speed, competition, high quality, high volume production, low costs and low inventories has become a neccessity to integrate the operation of the production management systems. These systems are firstly used in the production area and later on, they cover both production and other areas. This development has increased the level of influence of production activities within itself. The impact of the Enterprise Resource Planning which is existing at the center on the business processes is studied on sample company.
The effects of transition to enterprise resource planning (ERP) applications on business procesess: Example of Turk Ilac ve Serum Sanayi A.S.
Keywords: İşletme; Business Administration