K ve K4 modal mantıklarının modelleri üzerine - Kahraman, Onur (İstanbul Kültür Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Matematik Bilgisayar Anabilim Dalı, 2011)
Bu tezde, K ve K4 modal mantıklarının sonlu Henkin yöntemiyle ve filtreleme yöntemiyle elde edilen modal modellerinin izomorf oldukları kanıtlanmıştır. Bu amaçla K ve K4'ün modal tamlığından ve kanonik modellerden yararlanılmıştır.

We prove the models obtained for the modal logics K and K4 by the finite Henkin method is isomorphic to the ones obtained by filtration in this thesis. For that purpose we use modal completeness of K, K4 and canonical models.
On models of the modal logics K and K4
Keywords: matematik; mathematics