Kültürlerarası İletişim ve Öteki Kavramının Günümüz Dünyasında Yeri ve Önemi - Tanrıbilir-Özgül, Ruşen; Şen, Erdal (İstanbul Kültür Üniversitesi Yayınları, 2005)
Günümüzde sosyal bilimler alanında hazırlanan tüm tezlerin, projelerin, ödevlerin giriş bölümlerine egemen olan hızlı değişim ve farklı tanımları her dalda ayrı yapılan ancak adına tek küreselleşme denilen olgunun tüm dünya kültürlerine, toplumlarına, insan gruplarına ve son olarak da birey'ine etkilerini, "öteki" kavramı çatısı altında, açıklamak amacıyla yazılmıştır. Sanatın ve bilimin insana birey olma sürecinde vermiş olabileceği ipuçlarının günümüz dünyasına yansımalarının ve uluslararası şirketlerin kurumsal kimliklerinin farklı kültürlerden tüketicilere, farklılıkları gözeterek hazırladıkları, küresel markaların reklam iletileri üzerinde örneklerle durulmuştur. In these years, almost aii introduction parts ofthesiss, projects, homework; prepared in social science fields; are dominated with the rapid change and various definitions of unique globalisation defined within several structures and the effects of the rapidly changing environment to global cultures, societies, groups, and lastly to the individual. The aim of this artiele is to define these effects and results, according to the concept of "the other". The elues that would have been in the reflections of art and science, in the process of human to be as individuals, are examined in the global organisations advertisement campaigns, that are prepared according to the culturel differences for the various consumer groups.
Keywords: Küreselleşme; Globalization; Uluslararası Reklamcılık ve Marka; International Advertising and Brand; Farkındalık; Awareness; Empati; Empathy; Hedef Birey; Target Individuals