Yargıç Bağımsızlığı ve HSYK - Sırma, Özge (Seçkin Yayıncılık, 2011)
Yargının bağımsız olması için, ülkemizde ve dünyada değişik sistemler ve yöntemler denenmiştir. 12.09.2010 tarihinde yapılan halkoylamasın neticesinde Anayasa’nın 159’uncu maddesi ve 18.12.2010 tarihli ve 6087 sayılı Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Kanunu ile HSYK’nın yapısında değişiklikler yapılmıştır. Ancak anılan bu değişikliklerin ötesinde yargıçların ve savcıların sadece kendilerinin temsil edildiği ayrı kurullar oluşturulmalıdır.
Keywords: Yargıç Bağımsızlığı; HSYK; Anayasa değişikliği