Türkiye'de Enerji Dönüşümünde Finansman İhtiyacı ve Enerji Tüketimi İle Büyüme İlişkisinin Analizi - TURGAÇ, NAZ (İstanbul Kültür Üniversitesi, 2023)
Dünyada giderek artan enerji tüketimi son yıllarda incelenen önemli bir konu olarak öne çıkmaktadır. Özellikle iktisadi büyüme ile enerji tüketimi arasındaki ilişkiyi incelenmekte ve iki değişken arasındaki nedensellik ilişkisi anlaşılmaya çalışılmaktadır. Bu çalışmada Türkiye'de 1974-2020 döneminde enerji tüketimi ve iktisadi büyüme arasındaki nedensellik ilişkisi incelenmektedir.

Increasing energy consumption in the world has come to the fore as an important issue that has been studied in recent years. In particular, the relationship between economic growth and energy consumption is examined and the causality relationship between the two variables is tried to be understood. In this study, the causality relationship between energy consumption and economic growth in the 1974-2020 period in Turkey is examined.
The Relationship of Energy Resources and Economic Growth in Turkey
▪ Yüksek lisans tezi.
Keywords: İktisadi Büyüme