2000'ler Sonrası Hollywood'da Çizgi Roman Uyarlamaları: Batman Kara Şövalye Örneği - Perut, Duygu (İstanbul Kültür Üniversitesi / Sosyal Bilimler Enstitüsü / İletişim Tasarımı Anabilim Dalı, 2018)
Bu çalışmada Christopher Nolan'ın hayal dünyasının, "Batman" çizgi roman karakteriyle buluşması sonucu, 2008 yılında vizyona giren "Kara Şövalye" filmi incelenecektir. Filmsel anlatı çözümlemesi, Vladimir Propp'un Masalın Biçimbilimi'ne dayanarak, hikâyenin biçimsel ilerleyişi ve kahramanın işlevleri saptanacaktır. Negatif ve pozitif karakterler arasındaki farklar, bu kuram üzerinden değerlendirilecektir.

In this thesis, the end result of Christopher Nolan's fantasy world and comic book character "Batman" mixture movie "Dark Knight", which came out in 2008, will be examined. Hero's actions and functions, movie narrative analysis, will be specified based on Masalın Biçimbilimi by Vladimir Propp. The difference between positive and the negative characters will be evaluated by that theory.
Keywords: Güzel Sanatlar; Fine Arts