Elektronik Haberleşme Hukukundaki İdari Yaptırımlar ve Yargısal Denetimi - Yüksel, Aytaç (İstanbul Kültür Üniversitesi / Sosyal Bilimler Enstitüsü / Kamu Hukuku Anabilim Dalı, 2018)
Bu çalışmanın konusu, elektronik haberleşme hukukundaki idari yaptırımlar ve bu yaptırımların yargısal denetimidir. Bu kapsamda çalışmamızda, elektronik haberleşme sektöründe uygulanan kanunlar ve ikincil düzenlemelerde yer verilen idari yaptırım türleri incelenmiş ve bu yaptırımların yargısal denetiminin nasıl yapılacağı sorusunun cevabı araştırılmıştır. İdari yaptırım türleri ve bu yaptırımların yargısal denetimi incelenirken güncel gelişmeler, doktrindeki farklılıklar, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu kararları ve Danıştay kararlarından yararlanılmıştır. İdari yaptırım türlerini incelenmeye geçmeden önce, sektörün genel yapısı, yapılan hukuki düzenlemeler, elektronik haberleşme hizmetlerinin görülme usulleri ve sektördeki yetkili kurumlar üzerinde durulmuştur. İstisnaları olmakla birlikte, elektronik haberleşme hukukunda uygulanan idari yaptırımların yargısal denetimi idari yargı organları tarafından gerçekleştirilmektedir. Bu sebeple, idari yargı organları tarafından yapılan yargısal denetim ayrıntılı şekilde incelenmeye çalışılmıştır.

The subject of this thesis is the administrative sanctions and auditing of these sanctions regulated in Electronic Communications Law. In this context; Acts in the electronic communications sector and types of administrative sanctions issued secondary regulations are examined, and researched the question of how to conduct judicial review of this sanctions. Current affairs, differences in doctrine, Information and Communication Technologies Authority decisions and State Council decisions are used meanwhile types of administrative sanctions and its auditing are reviewed. Before examining the types of administrative sanctions, the general structure of the sector, legal arrangements, the procedures of electronic communication services and authorized institutions in the sector are emphasized. Save for the exceptions; Judicial review of administrative sanctions are inspected by administrative judicial bodies in Electronic Communications Law. Therefore; judicial review conducted by administrative jurisdiction has been tried to examine in detail.
The Administrative Sanctions and Auditing of These Sanctions Regulated in Electronic Communications Law
Keywords: Hukuk; Law