Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'a göre ayıba karşı tekeffül - Çınar Ural, Nihal (İstanbul Kültür Üniversitesi / Sosyal Bilimler Enstitüsü / Özel Hukuk Anabilim Dalı, 2007)
Çalışmamızın konusunu, “Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’a Göre Ayıba Karşı Tekeffül” oluşturmaktadır. Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un 4’üncü maddesinde ayıplı maldan, 4/A maddesinde ise ayıplı hizmetten dolayı ayıba karşı tekeffül sorumluluğu ve bundan dolayı tüketiciye tanınan haklar düzenlenmiştir. Bu sorumluluğun ve hakların şartlarının ve niteliğinin sonuçlarıyla beraber hukuki açıdan incelenmesi yüksek lisans tez çalışmamızın amacını oluşturmaktadır.
Keywords: Hukuk; Law