Türk İş Hukukunda Ebeveynin Kısmi Süreli Çalışma Hakkı - KOSOVA, KEMALETTİN (İstanbul Kültür Üniversitesi, 2024)
Çalışmamız 6663 sayılı Kanun ile birlikte Türk Hukuku'nda uygulama alanı bulan ebeveynin kısmi süreli çalışma hakkını konu almaktadır. Çalışmamız ile birlikte öncelikli olarak Türk hukukunda ebeveynlik ve benzer kavramlar ele alınmış sonrasında ise Türk İş Hukuku'nda mevcut olan izin hakları ile birlikte çalışmamız ile ilgili olan kısmi süreli iş sözleşmeleri incelenmiş bulunmaktadır. Son olarak ise ebeveynin kısmi süreli çalışma hakkı detaylı bir şekilde ele alınarak iş hukuku bakımından ilgili diğer konular ile bağlantılar oluşturulmuştur.
Parent's Right to Part-Time Work in Turkish Labor Law
Yüksek lisans tezi.
Keywords: Kısmi Süreli Çalışma; Ebeveynin Kısmi Süreli Çalışma Hakkı; Ebeveyn İzni