Ceza Muhakemesi Kanununda Yeni Bir Kurum Olarak Sulh Ceza Hakimliği - Tezcan, Durmuş (Seçkin Yayıncılık, 2015)
TBMM Tarafından çıkarılan ve yasa tekniği ile bağdaşmayan torba kanunlardan biri olan 18/6/2014 tarihli ve 6545 sayılı Türk Ceza Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun ile ceza ve ceza muhakemesi mevzuatından da bir takım değişikliklere gidilmiştir. Bu değişikliklerden Ceza Muhakemesi açısından en önemli olanı ise, sulh ceza mahkemelerinin kaldırılıp, ceza mahkemelerini asliye ceza mahkemesi ile ağır ceza mahkemelerine dönüştürülmesi ve koruma tedbirleri için ise, münhasır görevlendirilmeleri halinde başka işlere bakmayacak olan sulh ceza hakimlikleri oluşturulmasıdır.
Keywords: Ceza Muhakemesi Kanunu, Sulh Ceza Mahkemelerinin kaldırılması, Sulh Ceza Hakimlikleri