Sporda Irkçılıkla Mücadelede Mevcut Düzenlemelerin Yetersizliği ve Yeni Bir Düzenleme İhtiyacı Üzerine Düşünceler - Gündoğdu, Fatih (Seçkin Yayıncılık, 2018)
Spor alanlarında yaşanan ırkçı eylemlerle mücadele son yılların en önemli konularından biridir. Sporda ırkçılığın en yaygın şekli, koyu tenli oyunculara karşı yapılan ayrımcılıktır. Bunun yanı sıra Müslümanlara ya da Yahudilere karşı da ırkçı düşmanlıklar yapılmaktadır. Talimatlarda bu konuda birçok hüküm bulunmasına karşın, bu ırkçılıkla mücadele yeterli olmamaktadır. Bu çalışmada ırkçılık örnekleri verilerek, spor hukukunda ırkçılıkla mücadeleye ilişkin ulusal ve uluslararası düzenlemelerden ve yeni bir düzenleme ihtiyacından bahsedilecektir.
Keywords: Irkçılık, Ayrımcılık, Spor alanı, Irkçılıkla mücadele, Hakaret