Klasik Türk Edebiyatında Yerlilik - Kolektif (İstanbul Kültür Üniversitesi, 2022)
Klasik Türk edebiyatında “yerlilik” meselesi, çok önemli olmakla birlikte bugüne değin üzerinde yeterince durulmamış bir konudur. Klasik Türk Edebiyatında Yerlilik Bilim Şöleni adında yer alan “Yerlilik” tabiriyle kastedilen, klasik Türk edebiyatına Fars ve/veya Arap edebiyatlarından aktarılmayan, Türk şair ve yazarlarının üretimi olan, “bize özgü” olan her şeydir. Kullanılan dilden, metinlerde geçen şahıs ve yer adlarına, olaylardan eşyalara, eser içeriklerinden edebî tür ve nazım şekillerine varana kadar yerli ve millî olan bütün özellikler bu bilim şöleni çerçevesinde gündeme getirilmesi beklenen konulardır.
Uluslararası "Klası̇k Türk Edebı̇yatında Yerlı̇lı̇k" Bı̇lim Şölenı̇: KTEY 2021 Kongre Kitabı
International Symposium on Native Aspects in Classical Turkish Literature
▪️ Klasik Türk Edebiyatında Yerlilik Bilim Şöleni (24-25 Nisan 2021) ile, klasik Türk edebiyatı çerçevesinde verilen ürünlerde görülen her türlü “yerlilik” unsurunu tespit etmeye yönelik çalışmaların bir arada değerlendirilmesi ve yayımlanması suretiyle bu konunun sistematik bir envanterini çıkarmak amaçlanmaktadır.
Keywords: Yerlilik; Klasik Türk Edebiyatı; Kongreler