Kinoks İzleyiciden Yeni İzleyiciye - Gündeş, Simten (İstanbul Kültür Üniversitesi Yayınları, 2004)
Sinema kinoks izleyiciden bu yana doğrudan yada dolaylı yada gizil biçimde anlamı/niyeti eyletendir. Bu bağlamda sırayla izleyen, gözlemleyen, algılayan ve sanal bedeniyle filmin içine giren ‘’yeni izleyici’’dir artık.

Starting wiht kinoks spektator, film directly, indirectly or virtually is manipulating meaning/intention. In this context to watch, to observe, to percieve and to be in virtual body as a spectator creates the ‘’New Spectator’’.
Keywords: Eyleten; Eyletim; Film; İzleyici; Kinoks; Sanal Beden; Sinema; Yeni İzleyici; Movie; Audience; Virtual Body; Cinema; New Audience