İcra ve İflâs Kanunu’nun 111/a Maddesi Çerçevesinde Borçluya Satış Yetkisi Verilmesi Üzerine Gerçekleşen Taşınmaz Satışı Bakımından Türk Borçlar Kanunu’ndaki Ayıptan Doğan Sorumluluğa Dair Hükümlerin Uygulanabilirliğinin Değerlendirilmesi - AYKUT, GÖKHAN; ZİYAN, AYŞE (Seçkin Yayıncılık A.Ş., 2024)
7343 sayılı Kanun’la, hukukumuzda, borçluya satış yetkisi verilmesi olarak adlandırılan yeni bir prosedür öngörülmüş- tür. Bu çalışmada, öncelikle borçluya satış yetkisi verilmesi prosedürü hakkında genel bilgiler verilecek; ardından, bu prosedür çerçevesinde gerçekleşen satışın hukukî niteliği tespit edilmeye çalışılacaktır. Daha sonra, borçluya satış yetkisi verilmesi üzerine gerçekleşen taşınmaz satışının -tespit ettiğimiz- hukukî niteliğine bağlı olarak, kural olarak, iradî satışlar bakımından uygulama alanı bulan Türk Borçlar Kanunu’ndaki ayıptan doğan sorumluluğa dair hükümle- rin, bu satış bakımından uygulama alanı bulup bulamayacağı hakkında değerlendirmeler yapılacaktır.
Evaluation of the Applicability of the Liability Provisions Arising from Defects in the Turkish Code of Obligations in Respect of Immovable Property Sale Performed with the Authorization of the Debtor with the Power of Sale within the Framework of Article 111/a of the Enforcement and Bankruptcy Code
Keywords: Türk Borçlar Kanunu