Yerel Yönetimlerde Etkili İletişim Bağlamında Belediyelerin Sosyal Yardım ve Sosyal Hizmet Etkinliklerinin Duyurularında Sosyal Medyanın Rolü - COŞKUN, ŞEYMA (İstanbul Kültür Üniversitesi, 2025)
Teknoloji ve bilişim yüzyılı olarak da adlandırılan çağımızda her geçen gün değişip çeşitlenen yeniliklerle bir başka güne uyanan insan için günden güne farklılaşıp dönüşen dünyada, varlığını fark etmesi, başkalarına fark ettirmesi bu doğrultuda da anlamlandırabilmesi; ancak bu anlamın yaratılmasına etkin katılımıyla mümkün olabilmektedir. İletişim kavramı geçmişten günümüze toplumların gelişiminde önemli bir rol üstlenmiştir; ancak yirminci yüzyılın sonlarından başlayarak yaşantımızda önemli bir yer edinen internet ve bu doğrultuda sosyal medya kavramı diğer birçok alanda olduğu gibi iletişim kuramlarına da farklı tanımlar getirmiştir. Çalışmamızda değişip dönüşen iletişim kavram ve tanımları sonrasında Yerel Yönetimlerin bu doğrultuda belediyelerin mesajlarını iletmelerinde sosyal medyanın rolü ve bu doğrultuda sosyal medya mesajlarının hedef kitlelerine ne derece ulaştığını ve hedef kitlenin alımladıkları mesajları ne derece anlamlandırabildiğini incelemeye ve bu doğrultuda internet iletişiminde etkili iletişim ve ikna kavramlarını açımlamaya çalıştık.
Keywords: İletişim; Siyasal İletişim; İkna; Yerel Yönetim; Belediye