Cinsel İstismar Mağduru Çocuklarla Adli Görüşme - MERTOĞLU, MÜNEVVER (Seçkin Yayıncılık, 2022)
Çocuğa yönelik cinsel istismarın çocuk üzerinde yaşam boyu devam edebilecek travmatik etkileri olabilmektedir. Yargıya intikal eden çocuk istismarı vakalarında adil yargılamanın yanında çocuğun ikincil mağduriyet yaşamaması son derece önemlidir. Bu nedenle adli görüşmeyi yapacak kişilerin bu görüşmeyi nasıl yapacakları konusunda yetkin olmaları gerekir. Çalışmamızın amacı, adli süreçte cinsel istismar mağduru çocuklarla ilgili yargılamanın adil olması ve ikincil mağduriyetin önlenerek çocuğun bu süreçte psikolojik ve sosyal açıdan zarar görmemesine katkı sunmaktır. Bu amaçla önce konu ile ilgili yasal çerçeve üzerinde durulmuş, devamında Türkiye ve bazı ülkelerde uygulanan görüşme protokolleri çerçevesinde cinsel istismar mağduru çocuklarla yapılacak adli görüşmenin teknikleri, adli görüşmede uygulanan protokoller ve görüşme aşamaları incelenmeye çalışılmıştır
Forensic Interview with Children Victims of Sexual Abuse