Organizasyonel Esneklik ve Dayanıklılık (Resilence) Prensipleri İş Alanlarından Yaşanmışlık Örnekleri - Çağlar, Nazan (Istanbul Kültür Üniversitesi, 2020)
İstanbul Kültür Üniversitesi, Aile İşletmeleri ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi (AGMER) tarafından, TAİDER Aile İşletmeleri Derneği katkılarıyla başlatılan “Krize Direnme ve Yenilenme ( Resilience ) “ projesi kapsamında hazırlanan bu kitapta, kurumsal dayanaklılık alanında yayınlanan en yeni standartlardan, ISO 22316 standartlarının analizi ve bu standartlar doğrultusunda oluşturulan aile şirketlerine ait kurumsal dayanıklılık hikâyeleri yer almaktadır. Kitabın birinci bölümünde; “Projenin Hikayesi”, ikinci bölümünde; Dr.Öğr.Üyesi Nazan Çağlar tarafından hazırlanan “Sürdürülebilir İş Modelleri”, üçüncü bölümünde; Prof.Dr. Mahmut Paksoy tarafından hazırlanan “Aile İşletmelerinde Kurumsallaşma” ve dördüncü bölümünde; Prof.Dr. Ali Şen tarafından hazırlanan “Resilience Temel Bilgilendirme” çalışmaları bulunmaktadır. Kitabın beşinci ve son bölümünde ise yirmi İş İnsanının yaşanmışlık hikâyeleri yüz-yüze proje ekibimiz tarafından görüşülerek oluşturulmuş ve Gazeteci –TV Yapımcısı Serfiraz Ergün tarafından edit edilerek hikâye akıcılığında okuyuculara sunulmaktadır. Kitabın, Türkiye özelinde iş insanlarının, hangi aşamaları kaydettiğini ve gelişim için nelere ihtiyaç duyulduğunun anlaşılmasına Rol Model olması amaçlanmaktadır. Bu bağlamda teorik bilgilendirmenin yanında yaşanmış hikâyelerin yer aldığı bu kitap Ülkemizdeki tüm iş insanlarına ilham verecek ve Akademik çalışmalara kaynak olacaktır. İstanbul Kültür Üniversitesi olarak topluma katkı amaçlarımızın somut bir örneği bu kitap ile vurgulanmaktadır.
Keywords: Aile işletmleri