Yönetimde Kaos - Mutlu, Ahmet; Sakınç, İlker (İstanbul Kültür Üniversitesi Yayınları, 2006)
Bu çalışmada, Kaos kuramının mekanik bilim paradigmasına karşıt olduğundan hareketle, kaotik yönetim yaklaşımının da mekanik yönetim anlayışına karşıt olduğu düşüncesi savunulmaktadır. Çalışmada, mekanik yönetim anlayışına karşı kaotik yönetim yaklaşımının nasıl bir yönetim anlayışı öngördüğü irdelenmektedir.

In this study, we sustain the "chaotic management approach" being opposite to "mechanical management approach", on account of chaos theory which is retrograde to mechanical science paradigm. We explicate the chaotical management approac in details by analogy with mechanical management approach.
Keywords: yönetim; mekanik paradigma; mekanik yönetim; kaos; kaotik yönetim; management; mechanical paradigm; mechanical management; chaos; chaotical management