İşveren Markası Yönetimi İle Stratejik İnsan Kaynakları Yönetiminin Örgütsel Bağlılık Üzerine Etkileri - KAYATÜRK, EMRE İNANÇ (İstanbul Kültür Üniversitesi, 2024)
İş dünyası büyük bir değişim ve dönüşüm içerisindedir. Özel sektör işletmelerinin var olma amacı kar elde etmektir. Karlılığı arttıracak ve rekabet üstünlüğü sağlayacak İşveren Markası Yönetimi, Stratejik İnsan Kaynakları Yönetimi disiplinlerinin Örgütsel Bağlılık kavramına olan etkisi yadsınamaz. Bu bağlamda İşveren Markası Yönetimi ile StratejiK İnsan Kaynakları Yönetimi işletmelere rekabet üstünlüğü, olumlu bir imaj ve sonucunda karlılık getirmektedir. Bu akademik çalışmada Stratejik İnsan Kaynakları Yönetiminin, İşveren Markası Yönetimine etkisi ile İşveren Markası yönetiminin Örgütsel Bağlılığa olan etkisi incelenmiştir. Araştırma aracı olarak kullanılan ankette 368 yanıtlayıcı katılmıştır. Anket sonuçları değerlendirilmiş ve faktör analizi gibi istatistiki analizler yapılmıştır. Yapılan bu analizlerde hipotezler de test edilerek Stratejik İnsan Kaynakları Yönetiminin Örgütsel Bağlılığa etkisi, İşveren Markası Yönetiminin örgütsel bağlılığa olan etkileri tespit edilmiştir. Yapılan analizlerde hipotezlerin doğru olduğu sonucuna ulaşılmıştır. Stratejik İnsan Kaynakları Yönetimi, İşveren Markası Yönetimi ve Örgütsel Bağlılık üzerinde pozitif etkiye sahiptir. İşveren Markası Yönetimi'de Örgütsel Bağlılık üzerinde pozitif etkiye sahiptir. Sonucunda ise yorumlama ve değerlendirme yapılmıştır.
The Effects of Employer Brand Management and Strategic Human Resources Management on Organizational Commitment
Yüksek lisans tezi.
Keywords: İşveren Markası Yönetimi; Stratejik İnsan Kaynakları Yönetimi; Örgütsel Bağlılık; Çalışan Aidiyeti