Kriminolojik değerlendirmeler ışığında ceza hukukunda fücur - Tütüncü, Efser Erden (İstanbul Kültür Üniversitesi / Sosyal Bilimler Enstitüsü / Kamu Hukuku Anabilim Dalı / Kamu Hukuku Bilim Dalı, 2016)
Bu çalışmanın amacı akrabalar arasındaki cinsel ilişkileri ifade etmek üzere kullanılan ve Türk Ceza Hukuku'nda bugüne kadar yeterice tartışılmamış olan fücur konusunu tartışmaya açmaktır. Bu bağlamda mukayeseli hukuktaki düzenlemeler incelenerek, Türk Ceza Hukuku'nda bu konuda yapılacak bir düzenlemenin nasıl olması gerektiği yönünde görüşler ortaya konmuştur. Ayrıca İstanbul ölçeğinde fücur konusunda bir alan araştırması (anket çalışması) gerçekleştirilmiş ve elde edilen veriler tablolar halinde sunularak yorumlanmıştır.
Incest as a criminal law problem in the light of criminological considerations
The aim of this study is to discuss the topic of incest, a topic that has not been discussed adequately in Turkish Criminal Law so far. In this context, regulations in the comparative law have been examined and views have been presented on a regulation proposal for the Turkish Criminal Law with regard to this crime. In addition, a field study (survey) was conducted in Istanbul with regard to incest and comments were made based on the data derived from this field study.
Keywords: Cinsel Suçlar; Sex Crimes; Ensest; Incest; Evlilik; Marriage