Etkili İletişim ve Şenlik Örnekleri - Fidan, Ridade (İstanbul Kültür Üniversitesi / Sosyal Bilimler Enstitüsü / Dinler Tarihi Anabilim Dalı, 2005)
Bu çalısmanın amacı senlik yasamını ve gündeki yasamı tanımlayarak senlik ve gündelik yasamın kavramlarını tartısmaya açmaktadır. Bu çalısma senlik ve gündelik yasamın ne oldugunu karsılastırmalı bir yöntemle tanımlayarak baslamıstır. Senlik ve gündelik yasam karsıt konumlarda yer almaktadır. Karsıtlık gündelik yasamın ve festivalin kavramlarıyla baslar ve bu anlamda zaman ya da uzam gibi kavramların tanımlanması senlik zamanının ne oldugunun anlasılması için önemlidir. Senlik yasamı basladıgında gündelik yasamın bütün kavramlarında bir kırılma yasanmaktadır. Senlik ve gündelik yasam arasındaki karsıtlık aynı zamanda doga ve kültür arasındaki karsıtlıgı da göstermektedir. Bu karsıtlık ve kırılmalar da doga ve kültürle iliskilenmekte bu da insanın dogasıyla ilgili temel kavramları anlamamıza yardımcı olmaktadır.

The purpose of this study is to determine the festival and daily life and open a discussion about concepts between daily and festival life. This study begins with the determination of festival and daily life and use a comparative method. Festival and daily life settles in opposite sides. The opposite begins with the subjects of daily life and festival life so to find out the subjects like time or space is very important to understand the festival time. When festival life starts all of the daily life?s concepts are being broken. The opposite of daily and festival life shows the opposite of nature and culture. This opposite and break of concepts begins to combine with nature and culture and all this allows to understand basic terms of the human.
Effective Communication and Festival Examples
Keywords: İletişim Bilimleri; Şenlik; Gündelik Yaşam; Eğlence; Gülmece; Komedi; Tragedya Modernizm; Communication Sciences; Festival; Daily Life; Entertainment; Laugh; Comedy; Tragedy; Modernism