An Investigation of Bursa-Uludağ Wolfram Ore By NAA and EDXRF Methods - AKYÜZ, ZEKİ TANIL (İstanbul Kültür Üniversitesi Yayınları, 2004)
In this study 4 wolfram ore samples obtained from Bursa-Uludağ wolfram deposit, together with concentrated scheelite sample , that was enriched in Scheelite mineral (CaWo), obtained from the ore samples were analysed for their majör and majör and minör constituents by radioisotepe excited energy dispersive X-ray fluorescence (EDXRF) and neutron activation analysis (NAA) techniques. The concentrations of Na, Mg, Al, Si,P, S, Ca, Sc, Ti, Cr, Mn, Co, Fe, Cu, Ni, Zn, Ga, As, Se, Rb, Sr, Y, Zr, Mo, Ru, Ba, La, Ce, Nd, Eu, Ag, Sb, Cs, Yb, Hf, Ta, W, Th, U elements have been determined.

Bu çalışmada Bursa- Uludağ wolfram yatağında alınan 4 walfram maden örneği ile maden örneklerinden Şelit minerali içeriği bakımından (CaWo) zenginleştirilmiş şelit konsantresinin içeriklerindeki majör minör elementler, enerji dağılımlı X-ışınları flüoresans analizi (EDXRF) ve nötron aktivasyon analizi (NAA)teknikleri ile saptanmıştır. Örneklerin Na, Mg, Al, Si,P, S, Ca, Sc, Ti, Cr, Mn, Co, Fe, Cu, Ni, Zn, Ga, As, Se, Rb, Sr, Y, Zr, Mo, Ru, Ba, La, Ce, Nd, Eu, Ag, Sb, Cs, Yb, Hf, Ta, W, Th, U konsantrasyonları belirlenmiştir.
Keywords: wolfram ore; volfram cevher; neutron activation analysis; nötron aktivasyon analizi; XRF; energy dispersive x-ray fluorescence; enerji dağılımlı x-ışını floresans