Açlık Grevi - Sırma, Özge (Seçkin Yayıncılık, 2012)
Ülkemizde 2000’li yıllarda yoğun bir şekilde gündeme gelen açlık grevleri, ifadeyi açıklama özgürlüğünün bir biçimi olarak kabul edilmekle birlikte, olası sonuçları nedeniyle kişilerin yaşamlarını tehdit eden bir boyuta da ulaşabilmektedir. Bu nedenle anılaneylemler hem ifade özgürlüğü ve kişinin kendi geleceğini belirleme hakkı, hem de devletin kişilerin yaşamlarını koruma yükümlülüğü gibi çeşitli noktalarda tartışılmaktadır.
Keywords: Açlık grevi; Rıza; Zorunlu müdahale; Kişinin kendi geleceğini belirme hakkı; Yaşam hakkı; İfade özgürlüğü