Uzaktan Çalışma Sistemi İle İş Stresi Arasındaki İlişkinin İncelenmesi: Kamu ve Özel Sektör Çalışanlarına Yönelik Bir Araştırma - YILMAZ, ALİ ABDURRAHMAN (İstanbul Kültür Üniversitesi, 2022)
Bu tez çalışması, uzaktan çalışma uygulamaları ile çalışanların iş stresi algıları arasındaki ilişkinin incelenmesini amaçlamaktadır. Çalışmanın amacı doğrultusunda ana problem, esnek çalışmanın bir türü olan uzaktan çalışma modeli ile çalışanların iş stresi algıları arasında anlamlı bir ilişkinin olup olmadığının belirlenmesidir. Bu çalışma, İstanbul ilinde beyaz yakalı olarak çalışanlar kapsamında gerçekleştirilmiş olup nicel yöntemlerden saha araştırması deseni kullanılarak yapılmıştır. Çalışmada elde edilen bulgulara göre, uzaktan çalışma sisteminin getirdiği performans ve verimlilik, örgütsel güven, iş yaşam çatışmas ı ve esneklik boyutları ile iş stresi algısı arasında bir ilişki mevcuttur. Öte yandan, uzaktan çalışan bireylerin bazı demografik özellikleri ile iş stresi düzeyleri arasında anlamlı ilişkiler olduğu bulgulanmıştır.
Investigation of Relationship Between the Remote Working System and Work Stress: A Research on Public and Private Sector Employees
▪ Yüksek lisans tezi.
Keywords: Esnek Çalışma; Uzaktan Çalışma; İş Stresi; Uzaktan Çalışma Uygulamaları; Stres