Ceza Hukukunda Fail Dışındaki Kişilerin Taksirli Suça Etkisi - Saygılar, Yasemin F. (Seçkin Yayıncılık, 2012)
Birden fazla kişinin hareketlerinin birleşmesi sonucu ortaya çıkan taksirli bir suç söz konusu olduğunda, fail dışındaki kişilerin kusurlarının belirlenmesi verilecek cezanın tespitinde önem taşır. Buna göre taksirli hareket ile fail tarafından gerçekleştirilen suça, üçüncü bir kişinin gerçekleştirdiği hareket eklenmiş olabileceği gibi, mağdurun hareketinin eklenmesiyle de bir suç ortaya çıkmış olabilir. TCK’ ya göre, birden fazla kişi tarafından meydana getirilen taksirli hareketler sonucu gerçekleşen zararlı neticeden herkesin kendi kusuruna göre sorumlu olacaktır.
Keywords: Fail; Üçüncü kişi; İştirak; Taksir; Kusur