Kayıkçı: Aşk Bağlamında Ben ve Öteki Kavramı - Oktuğ, Melis (İstanbul Kültür Üniversitesi Yayınları, 2005)
Farklı kültürler, ayrı toplumlar, uygarlıklar da yasam bulsalar da, tüm söylenler ve anlatılar benzer evrensel izlekler çerçevesinde gelişmektedir. Bunların en bilinenleri aşk ve kahramanlık öyküleridir. Bu çalışma, gönderme yaptığı çeşitli kültürlere özgü söylenler ve yapıtlarla "ask" temasını "ben ve öteki" kavramı çerçevesinde ele almaktadır. Although various eultures and different soeieties exist in eivilizations, all myths and stories progress in the outline of the similar universal themes. Love and Heroism stories are among the most wellknown ones. This study diseusses the 'Love' theme within the context of ' Me and The Other' eoneept by referring to the myths and the works of art that are unique to the vairous eultures.
Keywords: Kültür; Kültürlerarasılık; Söylen; Göstergebilimsel Çözümleme; Öteki; Culture; interculturalism; Semiotic Analysis