Türkiye'nin Avrupa Enerji Topluluğu Antlaşması'na taraf olup olmamasının değerlendirilmesi - Şahin, Ulaş (İstanbul Kültür Üniversitesi / Sosyal Bilimler Enstitüsü / Özel Hukuk Anabilim Dalı, 2015)
Bu çalışmanın konusu Türkiye'nin, Güneydoğu Avrupa Enerji Topluluğu'nu Kuran Antlaşma'ya günümüze kadar taraf olmamasının nedenlerini analiz etmektir. Çalışmanın amacı, Türkiye'nin bir yandan Enerji Şartı Antlaşması'na taraf olmuşken, diğer yandan Enerji Topluluğu Antlaşması bakımından sadece gözlemci statüsünde katılmayı tercih etmesinin sebeplerine açıklık getirmektir.
Die bewertung der frage, warum die Türkei dem vertrag zur gründung einer Europäischen Energiegemeinschaft Nicht als mitglied beitritt
Diese Arbeit befasst sich mit der Frage, warum die Türkei dem Vertrag zur Gründung einer Europäischen Energiegemeinschaft nicht als Mitglied beitritt und analysiert dessen Hintergründe. Die Arbeit geht folglich der Frage nach, aus welchen Günden es die Türkei vorzieht, dem Vertrag zur Gründung einer Europäischen Enegiegemeinschaft nur als Beobachter beizutreten, obwohl sie andererseits Mitglied des Europäischen Energiechartavertrages ist.
Keywords: Hukuk; Law