Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı bakımından Türk Hukukundaki yeri - Arslan, İzzet (İstanbul Kültür Üniversitesi / Sosyal Bilimler Enstitüsü / Kamu Hukuku Anabilim Dalı / Kamu Hukuku Bilim Dalı, 2015)
Bu çalışma Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı bakımından Türk hukukundaki yerinin belirlenmesi üzerine yapılmıştır.
Judicial independence and impartiality of the High Council of Judges and Prosecutors in terms of their place in Turkish Law
This study Turkish in terms of judicial independence and impartiality of the High Council of judges and prosecutors in the Law on the determination of the place reviewed.
Keywords: Anayasa; Constitution; Bağımsızlık; Independence; Hakimin bağımsızlığı; Judge's independence; Hakimler; Judge; Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu; The High Council of Judges and Prosecutors; Hakimlik teminatı; Legal guaranty of judges; Tarafsızlık; Objectivity; Türk Hukuku; Turkish Law; Yargı bağımsızlığı; Judical independence