Eser Sözleşmesinde Yaklaşık Bedelin Aşılması ve Hukuki Sonuçları - DEMİR, SERAP (İstanbul Kültür Üniversitesi, 2025)
Bu tez çalışması ile yaklaşık bedelli olarak kurulan eser sözleşmelerinde yaklaşık bedelin aşılması, şartları ve buna bağlanan hukuki sonuçlar incelenmiştir. Çalışma konusu üç ana bölümden oluşmaktadır. İlk bölümünde eser sözleşmesi ve unsurlarına yer verilmiş, ikinci bölümde eser sözleşmesinde iş sahibinin bedel ödeme borcu ve bedel türleri incelenmiş, son bölümde ise yaklaşık bedelin aşılması halinde ortaya çıkan hukuki sonuçlar açıklanmıştır.
Keywords: Eser Sözleşmesi; Bedel Türleri; Yaklaşık Bedel; İş Sahibinin Dönme Hakkı; Bedelde İndirim Talep Hakkı