Özellikle Taşınmaz Mallara Yönelik Ketmi Verese Davası - Akbıyık, Cem (Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi, 2017)
Uygulamada "ketmi verese" davası, tapuda mirasbırakan adına kayıtlı taşınmazlar bakımından öncelikle çekişmeli bir mirasçılık belgesi alınması ön koşuluna bağlı yolsuz tescilin düzeltilmesi istemi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu gerçek karşısında, mirasçılar arasında söz konusu olan ketmi verese olgusunun, tapu sicilinin düzeltilmesi yanında miras ortaklığı, bu ortaklıkta söz konusu olan elbirliği ile hak sahipliği ve mirasın paylaşılması bakımlarından da ele alınması ve değerlendirilmesi kaçınılmaz olmaktadır.
Keywords: Ketmi verese, Mirasçılık belgesinin iptali, Tapu sicilinin düzeltilmesi, Elbirliği ile hak sahipliği, Mirasın paylaşılması