Gerçek Zamanlı Kaçak Elektrik Kullanımının Derin Öğrenme İle Tespit Edilmesi - YILDIZ, BARAN BEREKET (İstanbul Kültür Üniversitesi, 2022)
Teknolojinin gelişimiyle elektrik enerjisine duyulan ihtiyaç günden güne hızla artmaktadır. Elektrik enerjisine artan talep ile paralel olarak kaçak enerji tüketimleri de başta Güneydoğu Anadolu Bölgesi olmak üzere yaygın şekilde kullanılmaya devam etmektedir. Bu durumun sonucunda literatürde kaçak elektrik tüketim tespiti analizlerine olan ihtiyaç artmaktadır. Bu çalışmada abonelere ait gerçek zamanlı kaçak elektrik tüketim durumu olan analiz başarı sayısı ve gerçek zamanlı anlık olarak elde edilen bir çok değişken ile derin öğrenme kütüphanelerinden biri olan Keras kütüphanesi Sıralı model kullanılarak eğitilmiş olup uygun hiper parameterler ile katmanlara ayrılarak açıklanmıştır. Proje sonucunda abonelerin kaçak tüketim gerçekleştirip gerçekleştirmediği durumu en yüksek doğru sınıflandırma ile oluşturulmuştur.
Real Time Detection of Illegal Electricity Usage With Deep Learning
▪ Yüksek lisans tezi.
Keywords: Kaçak Elektrik; Derin Öğrenme; Keras Kütüphanesi; Gerçek Zamanlı Modelleme