İcra ve İflâs Kanunu’nun 111/a Maddesi Çerçevesinde Taşınmazlarda Borçluya Satış Yetkisi Verilmesi Hâlinde Önalım Hakkının Kullanılması - AYKUT, GÖKHAN (Seçkin Yayıncılık, 2023)
7343 sayılı Kanunla Türk Hukuku’nda borçluya satış yetkisi verilmesi olarak adlandırılan bir prosedür öngörülmüştür. Bu çalışmada, öncelikle önalım hakkı ve borçluya satış yetkisi verilmesi prosedürü hakkında genel bilgi verilecek; ardından Türk Hukuku’nun aksine mehaz İsviçre Hukuku’nda sadece sözleşmeden doğan önalım hakkı bakımından söz konusu olan önalım hakkının cebrî artırma yolu ile paraya çevirme durumunda kullanılamayacağına dair kuralın, cebrî paraya çevirme prosedürleri arasında yer alan borçluya satış yetkisi verilmesi prosedüründe geçerli olup olmadığı değerlendirilecektir.
Use of Preemption Right in the Framework of the Procedure for Granting the Enforcement Proceeding Debtor a Sales Authorization Regarding with to Real Estates within the framework of Article 111/a of the Enforcement and Bankruptcy Law
Keywords: Cebrî Satış; Cebrî Artırma Yoluyla Satış; Cebrî Açık Artırma Yoluyla Satış; Borçluya Satış Yetks Verlmes; Önalım Hakk