Öğretmenlerin Yönetime Katılım Algıları ile Örgütsel Güven Düzeyleri Arasındaki İlişkinin İncelenmesi (İstanbul İli Fatih İlçesi Örneği) - Yıldız, Murat (İstanbul Kültür Üniversitesi / Sosyal Bilimler Enstitüsü / Eğitim Bilimleri Anabilim Dalı / Eğitim Yönetimi ve Planlaması Bilim Dalı, 2017)
İstanbul ili Fatih ilçesindeki ortaokullarda çalışan öğretmenlerin yönetime katılım algıları ile örgütsel güven düzeylerinin cinsiyete, yaşa, meslekteki hizmet yılına, branş türüne göre istatistiksel olarak anlamlı düzeyde bir farklılık gösterip göstermediği; ortaokullarda çalışan öğretmenlerin örgütsel güven düzeyleri ile yönetime katılım algıları arasında anlamlı bir ilişki bulunup bulunmadığı incelenmektedir. Öğretmenlerin örgütsel güven ve yönetime katılım düzeylerine etki eden olumlu ve olumsuz faktörlerin tespiti eğitim süreçlerinin niteliğinin arttırılmasına katkı sağlayabilir.

This study aimes at contributing the education process by determining the relationship between organizational trust and teacher expectations in school management.
A Research on Relationship Between Teachers' Organizational Trust Levels and Attitudes Towards Participation in School Management (İstanbul Province, Fatih District Example)
Keywords: Eğitim ve Öğretim; Education and Training; Branş öğretmenleri; Branch teachers; Eğitim yönetimi; Educational administration; Eğitim örgütleri; Education organizations; Ortaokul öğretmenleri; Secondary school teachers; Yönetime katılma; Participation management; Örgütsel bağlılık; Organizational commitment; Örgütsel güven; Öğretmenler; Teachers; İstanbul-Fatih