Multi-norms - TÜRER, MEHMET SELÇUK (İstanbul Kültür Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Matematik ve Bilgisayar Bilimleri Anabilim Dalı, 2010)
Eldeki cal ışmada H. G. Dales ve M. E. Polyakov tarafı ndan geli ştirilen " cok-normlu uzaylar" ile ilgilenilmektedir. Bu tezin as ıl amacı , Banach org ulerinin direkt toplam ayrışı s mlar ı hakk nda H. G. Dales taraf ından verilen a cçık bir problem uzerine cal ışmaktı r. I kapalı birim aral ık olmak üzere, Lp(I) Banach örg üs ü i çin problemin çözümü verilmi ştir.

The present work deals with the so-called "multi-normed spaces," developed by H. G. Dales and M. E. Polyakov. The main goal of the thesis is to study an open problem given by H. G. Dales, about direct sum decompositions within the context of Banach lattices. We present an approach to the solution of it for the case of Banach lattice Lp(I), where I is the closed unit interval.
Çoklu-normlar
Keywords: matematik; mathematics