Yeme İçme Sektöründe Faaliyet Gösteren Franchise Mutfaklarda Modüler Sistem Kullanımın Avantajları ve Üretim Teknikleri Özelinde İncelenmesi - ZEHİR, ONURHAN (İstanbul Kültür Üniversitesi, 2024)
Bu çalışmada endüstriyel mutfak kapsamında nitelikli montaj personelleri üzerinden ilerleyen imalat anlayışı ve süreci; etkililik, verimlilik ve zaman yönetimi açısından incelenmiştir. Bu tespitler sonucu bu sürecin daha sorunsuz ve etkili bir biçimde ilerleyebilmesi için modüler sistem anlayışı benimsenerek bu kapsamda bir modül arşivi oluşturmuştur. Arşiv oluşturduktan sonra bu modüllerin imalat teknikleri ve süreçleri incelenmiştir. İmalat sürecinde görev yapan nitelikli montaj personelleri ile bu konuda görüşmeler yapılmıştır. Bu görüşmelerin nitel analizi sonucunda modüler sistem yaklaşımının endüstriyel mutfak örneğinde verimli ve etkili sonuçlar verdiği doğrulanmıştır. Çalışmanın sonunda ayrıca modüler sistemlerin franchise işletmelerde kullanımı ile ilgili bir sonraki çalışmalara katkı sağlayacak öneriler de sunulmuştur.
An Examination of the Advantages of Modular System Usage and Production Techniques in Franchise Kitchens Operating in the Food and Beverage Industry
Yüksek lisans tezi.
Keywords: Endüstriyel Mutfak; Modüler Sistem; AR-GE; İmalat; Franchise