Yüzüklerin Efendisi Üçlemesinin Filmsel Anlatı Çözümlemesi - Yengin, Deniz (İstanbul Kültür Üniversitesi / Sosyal Bilimler Enstitüsü / İletişim Tasarımı Anabilim Dalı, 2006)
Çalışmamızda bir popüler kültür ürünü, fantastik sinema örneği “Yüzüklerin Efendisi Üçlemesi”nin filmsel anlatı yönünden çözümlemeye çalışacağız. İlk bölümde Yunan söyleninden(mitolojisinden) faydalanarak filmsel anlatı çözümlemesi ve masalın biçimbilimini anlatarak çözümleme yöntemlerini sunduk.
Keywords: Radyo-Televizyon; İletişim Bilimleri; Radio and Television; Communication Sciences