Yargıtay 12. Hukuk Dairesi'nin 23.11.2015 Tarihli Kararı Işığında Teminat Göstermeden Açık Artırmaya Katılmanın İhalenin Feshi Nedeni Olarak Kabul Edilip Edilmeyeceği Sorunu - Cemil, Simil (Seçkin Yayıncılık, 2018)
Açık artırmaya katılım için teminat gösterilmesi gerektiğine ilişkin hükümler, emredici nitelikte değildir. Bu nedenle bu hükümlere aykırı şekilde açık artırmanın yapılması ihalenin feshini doğurmaz. Yargıtay'ın aksi yöndeki kararlarına katılmak mümkün değildir.
Keywords: İhalenin Feshi, Teminat