Lineer Olmayan İkili Schrödinger ve Lineer Olmayan Güçlü İkili Schrödinger Denklemlerinin Yapı Koruyan Sayısal Yöntemlerle Çözümü - ŞAYLAN, PELİN (İstanbul Kültür Üniversitesi, 2022)
Bu tezde lineer olmayan ikili Schrödinger denklemi ve lineer olmayan güçlü ikili Schrödinger denkleminin yapı koruyan sayısal yöntemlerle çözümü ele alınmıştır. Lineer olmayan ikili Schrödinger denklemine bölünmüş ortalama vektör alanı yöntemi ve ek yöntem ilk kez uygulanmıştır. Dağılım analizi yapılmıştır. Lineer olmayan güçlü ikili Schrödinger denklemine ek yöntem ilk kez uygulanmıştır. Bu çalışmada ayrıca bölünmüş ortalama vektör alanı yöntemi ve ek yöntemin hangi denklemlere uygulandığı araştırılmış ve bu sistemler ele alınmıştır.
Solution of Coupled Nonlinear Schrödinger and Strongly Coupled Nonlinear Schrödinger Equations With Structure Preserving Numerical Methods
▪ Yüksek lisans tezi.
Keywords: Doğrusal Olmayan Denklemler