Türkiye’de Girişimcilik ve Türk Girişimci Profili Üzerine Bir Analiz - Toksoy, Andaç; Sönmez, Asuman (My University, 2014)
Girişimcilik ve yeni girişimciler tüm dünyada ekonomilerin gelişmesi ve işsizliğin önüne geçilmesi konularında çıkış yolu olarak görülmektedir. Türkiye ekonomisi açısından da yeni girişimlerle yaratılacak üretim ve istihdam artışı büyük önem arz etmektedir. Girişimciliğin yaygınlaşması ve bilinçli girişimcilerin sektörlerde yerlerini alabilmeleri için son yıllarda gerek devlet gerek özel sektör çalışmalarının hızla arttığı görülmektedir. Sektörler arası işbirliğinin gelişmesine de katkıda bulunan girişimcilik üzerine çalışmalar giderek ülke genelinde yaygınlaşmaktadır. Türkiye’de gerçekleşen girişimcilik konusundaki atılımların saptandığı ve Türk girişimci profilinin analiz edildiği çalışmanın amacı; özellikle girişimcilerin demografik özellikleri, faaliyet göstermek istedikleri sektörler, finansmana yönelik ihtiyaçları gibi konuların analizidir. Söz konusu analiz KOSGEB’in “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi”ni Mayıs-Ağustos 2013 ayları arasında tamamlayan 400 kişilik girişimci adayı grubunun verdikleri bilgiler dahilinde yapılmış, yöntem olarak frekans dağılımı kullanılmıştır.
Keywords: Girişimcilik; Girişimci; Entrepreneurship; Entrepreneur