W UMa Türü Bir Değişen: DN Boo ve CCD Işıkölçümü - Akbulut, Pınar; Kıvanç, Funda; Yener, E. Ece (İstanbul Kültür Üniversitesi Yayınları, 2005)
W UMa türü bir yıldız olan DN Boo' nun Johnson UBV süzgeçlerindeki ışık eğrileri Ege Üniversitesi Gözlemevi' nde 35 cm'lik çatal kurgu teleskop kullanılarak Şubat-Mart 2005 tarihlerinde elde edilmiştir. Elde edilen ışık eğrileri aynı yıldıza ait Hipparcos uydusunun elde ettiği ışık eğrisi ile karşılaştırılmıştır. Bu yıldızın ışık eğrilerinden yıldızın tutulma gösteren öreten bir çift sistem olduğu, Hipparcos' un vermiş olduğu ışık eğrisi ile elde edilen ışık eğrilerinin tamamen farklılık gösterdiği sonucuna ulaşılmıştır.
Keywords: Örten Çiftler; DN Boo; CCD; Eclipsing Binary