Bilgi Ekonomisi Ve Türkiye’ nin Kalkınmasındaki Rolü - Başusta, Berna (İstanbul Kültür Üniversitesi / İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi / İktisat Bölümü, 2014)
Bilgi teknolojilerinde yaşanan hızlı dönüşümlerle gelişen bilgi ekonomisinin yarattığı yeni değerler, büyüme ve kalkınma üzerinde önemli değişiklikler yaratmıştır. Bilgi ve teknolojileri üreten ülkeler global anlamda daha önemli bir yere sahip olurken, özellikle hizmet ve bilgi sektörleri üretim ve işgücüne ağırlık verilmiştir. Bilginin temel bir üretim faktörü olmasıyla verimlilik düzeylerinde belirgin artışlar yaşanmıştır. Bu çalışmada bu öncelikle etkilere yer verilecek ve sonrasında Türkiye’ nin bilgi ekonomisi oluşturma çabaları ile ortaya çıkan yapısal değişiklikler, kalkınma hızındaki gelişim ortaya konulmaya çalışılacaktır.
Keywords: Bilgi Ekonomisi; Üretim; İstihdam; Verimlilik; Knowledge Economy; Productivity; Production