Arsa Payı Karşılığı İnşaat Sözleşmelerinin Şerhi - Gümüşsoy Karakurt, Güler (Seçkin Yayıncılık, 2017)
Arsa payı karşılığı inşaat sözleşmeleri Türk Borçlar Kanunu’nda özel olarak düzenlenmemiştir. Buna karşın, arsa payı karşılığ inaşaat sözleşmelerinin şerhi imkanı Türk Medeni Kanunu mad. 1009’da düzenlenmiştir. Bu düzenlemeye ek olarak, 2009 yılında 5831 sayılı Tapu Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapilmasina Dair Kanun ile 2644 sayılı mevcut Tapu Kanunu’nun 26. Maddesinin 7. Fıkrasına yapılan bir ekleme ile birlikte arsa payı karşılığı inşaat sözleşmelerinin şerhinde şekle ilişkin özel bir düzenleme yoluna gidilmiştir. Çalışmamızda bu sözleşmenin şerhi usulü ele alınacaktır.
Keywords: Arsa payı karşılığı inşaat, Sözleşme, Şerh, Süre, Şekil