Ceza Kavramı, Nitelikleri, Amacı ve Sınıflandırılması - Altınok Villemin, Derya (Seçkin Yayıncılık, 2017)
İlk çağlardan itibaren, insanların birlikte yaşama eğilimleri, suç ve ceza kavramlarını da beraberinde getirmiştir. Toplum olmanın bir gereği olarak ortaya çıkan bu kavramlar, günümüzde dahi tartışmalara neden olmaktadır. Zaman içinde suçun tanımı ve türleri hızlı bir değişim gösterirken, suça tepki olarak doğan cezanın amacı ve çeşitleri de değişmektedir. Bu çalışmada ceza kavramı, tanımı nitelikleri ve doktorindeki teoriler ışığında cezanın amacı incelenecektir.
Keywords: Ceza, Cezanın nitelikleri, Cezanın amacı, Cezanın sınıflandırılması, Ceza teorileri