Operatör Yarı Gruplarının Değişmez Alt Uzayları - Kaya, Canan (İstanbul Kültür Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Matematik Bilgisayar Anabilim Dalı, 2008)
Bu çalışmada kompakt operatörlerin cebirleri ve yarı grupları incelenmiş ve bu konularla ilgili, temel olarak [7]'den olmak üzere çeşitli sonuçlara yer verilmiştir. ANAHTAR KEL?IMELER VE S öZCÜKLER: Banach uzayı, cebir, yarı grup, önkompakt küme, hemen-hemen-sıfır-güçlü operatör, spektrum.

In this thesis, algebras and semigroups of compact operators are examined, and several results on them, especially those of [7], are presented. KEY WORDS AND PHRASES : Banach space, algebra, semigroup, precompact set, quasinilpotent operator, spectrum
Invariant Subspace of Semigroup of Operators
Keywords: matematik; mathematics